tirsdag den 13. juli 2021

Er Disney+'s "Premier Access" godt eller dårligt?

"Premier Access" er faktisk godt.

Mange abonnenter af Disney+ er negative over at skulle betale 179 kr. ($30 i USA) for at se en enkelt film, når man i forvejen betaler 79 kr. om måneden/790 kr. om året for at have streamingtjenesten. Læs her hvorfor man ikke skal føle sig snydt af det.

Hvis du er en af dem der er ligeglade med "Premier Access" og/eller forstår konceptet, så behøver du faktisk ikke at læse længere. 

Når man køber Disney+'s "Premier Access" gælder det kun den ene film man vælger. Man vil ikke få senere "Premier Access" titler med i købet. At købe "Premier Access" er en slags "Disney+ VIP". Når først filmen er købt beholder man den indtil man afslutter sit Disney+ abonnement, og man har filmen 3 måneder før alle andre og kan afspille den om og om igen.

Disney har altid elsket biograferne, og havde det ikke været for den globale situation, så havde Disney nok slet ikke brugt Disney+ til at smide deres nye film ind mod betaling, undtagen Pixar der er blevet lagt på gratis. Faktisk ejer Disney selv en biograf, nemlig El Capitan Theater i Los Angeles, Californien.

Folk føler sig snydt af at Disney+ tager 179 kr. for en splinterny film, men skal man overhovedet føle sig snydt, for filmen bliver jo gratis 3 måneder efter? Nej, det skal man ikke.

Den danske version af Disney+ har lige nu (juli 2021) over 1600 film og serier, hvilket er det du betaler dine 79 kr. for. Disney har produceret en splinterny film, som de har planlagt til biografpremiere.
Et eksempel: En familie på 3+ har ikke råd og tid til at gå i biografen, men de har Disney+, og de får nu givet muligheden af Disney til at købe filmen for 179 kr., hvilket de vælger. Billetter, sodavand, popcorn, 500 kr., hvis du går i biografen. Familien har købt lidt sodavand og slik i deres lokale supermarked, 275 kr. Det er mange penge at spare i forhold til biografen. Udover er der mange der ikke føler for at gå i biografen, og derfor er denne mulighed virkelig ideel.

Hvornår præcis er "Premier Access" så dyrt? Hvis du køber den bare for at købe den og ved du kun vil se den 1 gang. Du har måske glædet dig til at se den, men du kunne sagtens bare vente 3 måneder til den bliver gratis og en del af dit abonnement.

Hvis vi lige skal tage endnu et eksempel, hvilket på ingen måder er nyt i Danmark. De fleste danske borgere har været en tur i Tivoli i København, og indgangen koster penge, men det gør forlystelserne også. Hvordan er det anderledes fra at Disney+ tilbyder "Premier Access"? Det er en mulighed, ligesom det er at prøve forlystelserne i Tivoli. Tivoli er så meget mere end bare forlystelser.

Når Disney+ tilbyder deres abonnenter "Premier Access" er det jo ikke ensbetydende med at man skal droppe biograferne, men det giver folk som ikke har lyst/tid/råd til at i biografen en mulighed for at købe filmen derhjemme og se den, når det passer dem. Det der gør at man føler sig snydt er at filmen ligger på streamingtjenesten, men man har ikke adgang til at se den. Det er da mest fair for alle dem der ikke går i biografen, at de ikke skal vente adskillige måneder på at få lov til at se filmen. Det har da været unfair i alle de år biograferne har eksisteret. I Danmark har vi skulle vente 4-5 måneder fra biografpremiere til en udgivelse på DVD/Blu-ray.

Disney+ har aldrig tvunget folk til at købe "Premier Access", det er mere deres måde at sige, "Her, hvis du ikke vil betale for at gå i biografen og se filmen og få oplevelsen, så kan du købe den hos os og se den, når det passer dig." - eller noget lignende.

En film koster millioner at lave, fordi de har så store budgetter når det gælder biografer. Siden Disney+ startede med "Premier Access" i 2020, hvor "Mulan" (2020) var den første film til at blive en del af det nye (dog ikke i Danmark), har de haft muligheden for at tjene penge den vej. Hvis man kigger på hvad der ligger på streamingtjenesten af indhold, og man betaler langt under 100 kr. om måneden for alt det indhold, er det så ikke rimeligt at Disney tjener penge på bare et få antal af deres film? Der er medarbejdere der skal have løn, som har været med til at skabe en produktion; der er blevet lavet utallige kostumer og andre rekvisitter der alle koster penge osv.

"Mulan" (2020), "Raya and the Last Dragon", "Cruella", "Black Widow", og senere i juli, "Jungle Cruise" er omfattet af "Premier Access". Alle titler har et budget på over $100.000.000, hvilket svarer til over 600.000.000 danske kroner. Over 3.350 millioner Disney+ abonnenter skal betale 179 kr. for at se filmen, før Disney overhovedet har indtjent hvad de har betalt for at lave filmen. Og hvem kan leve af kun at tjene på det man har betalt?

Hvis Disney ikke tjener penge på en eller anden måde, så kan de heller ikke lave nye film, og selvom de udgiver DVD'er og Blu-rays og et ton af merchandise, så er det ikke nok. Det hjælper kun på indtjeningen.

Så prøv at huske på næste gang Disney+ tilbyder en film med "Premier Access", hvor mange faktorer der faktisk spiller ind omkring netop det. Og også hvor meget negativitet påvirker kroppen, så husk også at være positiv og se nogle andre synspunkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar